fbpx
İçeriğe geç

Blog

Çocuk Ürolojisi Hastalıkları Nelerdir?

Çocuk Ürolojisi Hastalıkları Nelerdir?

çocuk ürolojisiÇocuk Ürolojisi Hastalıkları denince işeme bozuklukları, vezikoüreteral reflü ve idrar yolu enfeksiyonlarının değerlendirilmesi ve tedavisi, genital anormallikler, hipospadias ve cinsel gelişim bozuklukları hastalıklar akla gelir.

Pediatrik ürologlar çocukların idrar ve cinsel sorunlarını teşhis ve tedavi edebilen cerrahlardır. Pediatrik üroloji alanında aşağıdaki alanlara göz atabilirsiniz.

Bazı Çocuk Ürolojisi Hastalıkları

Cinsel farklılaşma bozuklukları
Çocuklarda İşeme Bozuklukları
Çocuklarda Tuvalet Eğitimi
Çocuklarda Üriner Sistem Taş Hastalığı
Hipospadias (idrar deliğinin yerinde olmaması)
İnmemiş testis
Mesane Ekstrofisi – Epispadias Kompleksi

Çocukluk ve ergenlik döneminde kasık sorunları için cerrahi (inmemiş testisler, hidrosel / herni, varikosel). Böbrek taşı hastalığının değerlendirilmesi ve cerrahi tedavisi. Böbrek, mesane ve testis tümörlerinin ve malignitelerinin cerrahi tedavisi. Doğumdan önce saptanan ürolojik sistem sorunlarının değerlendirilmesi ve yönetimi. Spina bifida gibi nörolojik rahatsızlıklarla ilişkili üriner sistem sorunlarının değerlendirilmesi ve yönetimi.

Prof. Dr. Cem Akbal tarafından hazırlanan, Çocuk Ürolojisinde Anne babaların ürolojik bozukluklar hakkında bilgilendirilmesine amaçlayan, içerikleri soru cevap şeklinde hazırlanan web sitemizde, bu amaca hizmet eden önemli bilgiler yer almaktadır.  Bu bilgiler eşliğinde merak ettiğiniz, sormak istediğiniz ürolojik hastalıklar hakkında iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca bakınız: Çocuk Üriner Sistem Taşları

Kontinans ve Inkontinans

Kontinans ve İnkontinans Nedir?

Kontinans ve İnkontinans Nedir?   Kontinans sosyal kurallar çerçevesinde uygun yer ve zaman oluştuğunda istemli olarak idrar yapabilme yeteneğini ifade eder. İnkontinans ise bu istemli idrar yapma

Enürezis Nokturna

Enürezis Nokturna

Enürezis Nokturna Gece yatak ıslatmaya Enürezis Nokturna denir.  Çok sık karşılaşılan bir hastalıktır 7 yaşındaki çocukların % 5-10’ unda görülür. Ergenlikte % 3 ve ileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir