fbpx
İçeriğe geç

Blog

Sağlıklı Testis Görünümü

Sağlıklı Testis Görünümü

Sağlıklı Testis Görünümü

Genelde her iki testis skrotum dediğimiz torbanın içinde, aynı boyut ve hizada olsa da genelde testislerden biri diğerine göre biraz büyük ve aşağıda veya yukarıda olabilir.

Çocuklarda testisler yukarı aşağı hareket edebilir. Gözlemler sonuca daha çok yukarıda olduğu saptanırsa inmemiş testis veya gliding testis açısından bir çocuk üroloğuna gidilmesi gerekir.

Sağlıklı testis ellendiğinde yumuşak, düzgün satıhlı olması bir sertlik veya şişlik olmaması gerekir. Testisin arka kısmında testisten farklı ele gelen yapıya da epididimis denir.

Elle bakıldığında bir sertlik, hassasiyet, torbada kızarıklık, ciddi boyut farkı olduğunda bir üroloji uzmanına gidilmesi gerekir.

 

İlginizi Çekebilir: Çocuklarda Penis Küçüklüğü

Kontinans ve Inkontinans

Kontinans ve İnkontinans Nedir?

Kontinans ve İnkontinans Nedir?   Kontinans sosyal kurallar çerçevesinde uygun yer ve zaman oluştuğunda istemli olarak idrar yapabilme yeteneğini ifade eder. İnkontinans ise bu istemli idrar yapma

Enürezis Nokturna

Enürezis Nokturna

Enürezis Nokturna Gece yatak ıslatmaya Enürezis Nokturna denir.  Çok sık karşılaşılan bir hastalıktır 7 yaşındaki çocukların % 5-10’ unda görülür. Ergenlikte % 3 ve ileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir